Reviews van deze auteur (113289)

Teken de petitie tegen Casade

Review over Casade

Beste huurders van Casade,

Hieronder vind u een link om een petitie te tekenen tegen Casade.

https://petities.nl/petitions/dwing-casade-tot-compensatie-en-versnelde-verduurzaming-van-woningen?locale=nl

Dwing Casade tot compensatie en versnelde verduurzaming van woningen

Uit onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat woningcorporatie Casade door misleidende energielabels onterecht €668.000 aan RVV-subsidie heeft ontvangen voor 186 Dakenstroom-woningen. Hoewel BZK deze subsidie niet terugvordert, stelt een memo van RVO aan BZK dat het corrigeren van de energielabels op zichzelf onvoldoende is, omdat de woningen niet volledig zijn verduurzaamd en daardoor alsnog een lager energielabel kunnen behouden.
Daarnaast heeft Casade een 15-jarige overeenkomst afgesloten met INNAX, waarin INNAX gedurende deze periode eigenaar blijft van de zonnepanelen die op de Dakenstroom-woningen zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat INNAX in deze 15 jaar profiteert van de opgewekte zonne-energie, terwijl Casade gebruik heeft gemaakt van de RVV-subsidie. De huurders zelf ontvangen geen direct voordeel van de zonnepanelen, terwijl de verduurzaming van hun volledige woningen wordt uitgesteld.

Wij
Huurders van Casade
Leden van Dakenstroom

constateren dat:
Casade door misleidende energielabels onterecht €668.000 aan RVV-subsidie heeft ontvangen, ten koste van 186 huurders.
De verduurzaming van Dakenstroom-woningen 15 jaar wordt uitgesteld door een zakelijke overeenkomst tussen INNAX en Casade, waarbij INNAX gedurende deze periode eigenaar is van de zonnepanelen.
De 186 gedupeerden, door de misleidende energielabels en het toewijzen van de zonnepanelen aan INNAX, jaarlijks ongeveer 9.000 kWh aan energieopwekking per woning mis hebben gelopen.

en verzoeken
Casade te dwingen om de 186 gedupeerden te compenseren door versneld hun woningen te verduurzamen en een schadevergoeding toe te kennen voor de misgelopen kilowatturen.

Sterke punten
Liegen en bedriegen

Zwakke punten
Huurders oplichten

Huurders collectief oprichten.

Review over Casade

Geachte huurders,

Wij delen allemaal een gemeenschappelijk probleem: het gevoel dat ons Huurdersbelang niet daadwerkelijk onze belangen vertegenwoordigt en eerder een verlengstuk van Casade lijkt te zijn. Hoewel het begrijpelijk is om je frustraties te uiten, zullen klachten alleen ons niet verder helpen.

Laten we samen een positieve verandering teweegbrengen door onze krachten te bundelen. Ik stel voor dat we een gezamenlijk huurderscollectief oprichten. Dit collectief kan ons niet alleen een sterkere stem geven, maar ons ook de mogelijkheid bieden om juridische stappen te ondernemen tegen onrechtvaardige praktijken en beslissingen van de woningcorporatie.

Een verenigd front is vaak veel effectiever dan individuele acties. Door ons te organiseren, kunnen we gezamenlijk optreden, de dialoog aangaan met Casade en, indien nodig, juridische stappen ondernemen om onze rechten als huurders te beschermen en te verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent in het meedoen aan dit initiatief of ideeën hebt over hoe we dit collectief het beste kunnen opzetten, laat het me dan weten. Samen kunnen we een verschil maken!

Met vriendelijke groet,

Patrick

Sterke punten
Zich zelf verrijken!
Slechte communicatie, teflon medewerkers.

Zwakke punten
Niet te beschrijven.
- 100 sterren

Schijnverduurzaming

Review over Casade

Zorgen over meterkasten Dakenstroomhuizen Casade: Enexis doet melding van mogelijk ‘illegale situatie’
WAALWIJK - Enexis heeft melding gemaakt bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over een mogelijk illegale situatie bij het Dakenstroomproject van Casade. Volgens Enexis voldoet de installatie in de meterkast van de betrokken huizen mogelijk niet aan de daarvoor geldende regels.
Sylvia van de Ven 25-07-24, 21:30
Wooncorporatie Casade in Waalwijk heeft in huizen met Dakenstroom (zonnepanelenproject) een tweede meter in de meterkast gehangen. Tussen de meter van Enexis en de meter van Dakenstroom is een bypass, een verbinding gemaakt. De vraag is nu of dat mag.
Patrick Grootswagers, bewoner van een huis met Dakenstroom, maakt zich er in ieder geval zorgen over. ,,Medewerkers van Enexis die hier kwamen om de meterkast te vervangen zeiden dat de situatie niet veilig is. Bij een eventuele brand kan mijn meterkast niet met één hoofdschakelaar worden uitgeschakeld en dat zou wel moeten.”
Enexis wil hier geen mededelingen over doen. ,,Het is niet aan ons om een installatie buiten onze eigen meter te bestempelen als veilig of als niet veilig.” Ook ACM wil niet reageren op de melding van Enexis. ,,Wij doen geen mededelingen over lopende onderzoeken.”
Wooncorporatie Casade zegt vooralsnog niets te hebben gehoord over een melding. ,,Noch van Enexis, noch van de ACM. Ons is ook niet bekend dat Enexis denkt dat de bypass in strijd is met de netcode. Maar we gaan nog eens informeren.”
Langer onderwerp van discussie
Het Dakenstroomproject is al lange tijd onderwerp van discussie. De huurwoningen met zonnepaneeldaken hebben, wat het ministerie betreft, een te hoog energielabel gekregen. Als zonnepanelen niet rechtstreeks zijn aangesloten op de hoofdmeter van de bewoner en de opgewekte energie dus niet ten goede komt aan de woning, mogen de zonnepanelen niet meetellen in het energielabel. Bij Dakenstroom gebeurde dat wel. Achteraf bleek dat dat kon omdat de regels onbedoeld ruimte boden.
De wooncorporatie maakte een verbinding tussen de meter van Dakenstroom en de hoofdmeter van de woning, waardoor de zonnepanelen óók aangesloten waren op de meter van de bewoner. In de praktijk ging echter maar 3 procent van de zonnestroom naar de meter van de bewoner van het pand. Het ministerie heeft de regels inmiddels zo aangepast dat deze werkwijze niet meer kan.
Blijven energielabels geldig?
Wat er gebeurt met de labels van Dakenstroomhuizen is nog altijd niet duidelijk. Energielabels blijven tien jaar geldig, ook als de regelgeving verandert. Pas na tien jaar worden ze opnieuw bekeken. In dit geval is daar twijfel over. Omdat de werkwijze nieuw was had Casade toestemming moeten vragen en dat is niet gebeurd. Het ministerie dat zich buigt over de situatie laat weten dat het onderzoek nog niet is afgerond.

Sterke punten
Huurders bedonderen

Zwakke punten
Liegen en bedriegen

reacties: